OM MIG

ANNA TIRÉN
23 ÅR

Jag har under hela mitt liv varit väldigt aktiv och alltid velat testa nya saker. Det började från barnsben när jag skulle testa på allt från fotboll, dans, fäktning och ridning. Vissa aktiviteter fångade mitt hjärta lite extra men jag har alltid funnit det roliga i det mesta jag tagit mig an.

Men jag har även fått växa upp med något som haft stor påverkan på mitt liv. Innan jag kom in i tonåren utvecklades en problematik med huvud- och nacksmärta. Vi uppsökte läkare men togs aldrig riktigt på allvar. Om jag hade fått den hjälp jag behövde där och då, kanske det aldrig hade utvecklats som det gjorde.

Smärtan blev värre och började sprida sig ut i flera delar av kroppen. Till slut hade smärtan tagit över och jag vågade inte längre röra mig på det sätt jag tidigare gjort. Alla aktiviteter sattes på paus på grund av rädsla och jag hade inte längre någon ork kvar. Jag började tvivla på min framtid.

Men när jag inte längre visste vad jag skulle ta mig till fick jag äntligen den hjälp jag behövde. Jag fick hjälp med att komma igång med träningen genom att utforska olika sätt att träna och motionera trots smärtan och det räddade mig.

Jag fick tillbaka tacksamhet för min starka kropp, fick tillbaka livslusten och hade mycket lättare att hantera min smärta, som på sikt även minskade. Träningen hjälpte mig mer än vad alla tabletter och mediciner tidigare gjort.

Jag har idag stora drömmar och mål jag vill uppnå. Min stora passion är att kunna hjälpa andra och visa vad träning och goda livsstilsvanor kan ha för positiva effekter. Jag kan idag se tillbaka på min resa som en lärorik och användbar erfarenhet. Det är ett synsätt jag tror är viktigt då vi alla går igenom våra egna typer av motgångar. Vi kan inte påverka något som hände igår, men vi kan påverka hur vi väljer att hantera nuet.