OM MIG


Anna Tirén

Lic Personlig tränare
23 år


Första gången jag uppsökte läkare för min nacksmärta var 2012. Jag hade under en längre period haft återkommande smärtor i nacken med spridning upp till huvudet. Eftersom jag även hade en stor knöl högt upp i nacken var ett besök på vårdcentralen för oss inte speciellt konstigt. Läkaren tittade tröttsamt på mig och min mamma och sa samtidigt som hon suckade att det antagligen var spänningshuvudvärk för att jag skulle vara en stressad tonåring. Hade jag fått den hjälp jag behövt där och då, kanske jag hade varit fri från min smärtproblematik idag?

Jag fick efter många om och men en remiss till magnetröntgen. Eftersom bilderna inte visade något fel och jag inte ville bli diskriminerad av läkaren igen så försökte jag intala mig själv att det nog inte var så farligt.

Åren gick och det vart allt svårare att klara av vissa dagar. Smärtan började även sprida sig längre ner i ryggen, ut i armar, handleder och ben. Jag minns när jag med enorma smärtor och illamående skulle köra hem 20 mil från ett jobb jag gjort, eller när jag på personalparkeringen efter avslutat skift spydde av så kraftiga smärtor. Det gick inte längre.


Min stora drivkraft är att få hjälpa andra att uppnå deras mål, oavsett om det är att minska smärta, få ett bättre mående, springa maraton eller att helt enkelt komma igång med träningen.

Hur har jag kommit dit jag är idag?

Jag sökte hjälp hos andra läkare, sjukgymnaster och kiropraktorer genom åren men det var inte förrän jag kom i kontakt med en smärtmottagning som jag blev någorlunda lyssnad på. Jag fick där hjälp att komma igång med träningen igen. Jag har ju alltid varit en aktiv tjej som ridit, dansat, spelat fotboll och allmänt älskat att sporta men det var något som hade satts på paus när jag mådde så dåligt.

Att komma igång med träningen igen var inte alltid lätt. Det var inte bara på grund av smärtan utan även på grund av mycket rädsla och oro inblandat. Trots att jag var livrädd så fortsatte jag och märkte ganska snabbt vilken skillnad det gjorde med mig.

Jag vart helt plötsligt tacksam för min kropp igen. Den klarade så mycket mer än vad den gjort på länge och jag märkte även hur mycket mer energi jag fick, hur mycket glädje det gav mig och det gav mig även ett hopp för framtiden.

Jag utbildade mig till personlig tränare hösten/vintern 2019 och min stora drivkraft är att få hjälpa andra att uppnå deras mål, oavsett om det är att minska smärta, få ett bättre mående, springa maraton eller att helt enkelt komma igång med träningen.